Veel gestelde vragen:

 
Wat moet ik meenemen voor surfles?

Op de surfclub hebben we alles wat je nodig hebt om over het water te speren!

Tijdens je les krijg je een surfpak aangemeten door de instructeur en hoef je je geen zorgen te maken of je zeil niet te groot is. We beschikken over veel verschillende maten zeil en hebben voor ieders kracht iets passends.

Wel moet je zorgen voor zwemkleding, een handdoek en lekkere warme kleding voor na het surfen! Bij de instructeur kun je contant afrekenen.

Mocht je beschikken over eigen 'neopreen', neem dat dan natuurlijk mee. Over het algemeen zitten eigen surfpakken en schoentjes het lekkerst.

 

 
Gaat de surfles altijd door?

Het mooie aan onze surfspot is dat je met bijna elke wind uit de voeten kan. De eerste 200 meter is met de meeste windrichtingen wat beschut. Mocht het harder waaien is het ideaal om hier te beginnen. Waait het wat zachter kunnen we natuurlijk verder de plas op.

Voor de eerste les hebben we geen minimum wind, want er is genoeg te leren en het komt bijna niet voor dat het meerdere uren achterelkaar echt windstil is. Maar natuurlijk hopen we op stralend blauwe lucht en een windkrachtje 3, maar dit hebben we helaas niet in de hand.

Zien de instructeurs dat de voorspelling aangeeft dat het echt te hard gaat waaien, nemen we 2 dagen van te voren contact op. De afweging om de les indien mogelijk te verzetten maken we op basis van windrichting, windsterkte, leeftijd deelnemers en temperatuur.

Het belangrijkste is een fantatische ervaring met windsurfen!

We beschikken over meerdere hulpbootjes, hieruit kan lesgegeven worden en worden terug gesleept. Onze voorkeur gaat uit om surfend les te geven!