Spijbelen

Geplaatst op 16-09-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Huug

Zo af en toe moet het gewoon. Er staat een lekker windje uit de goeie hoek en waarom zou je dan de was, de boodschappen of je huiswerk doen. Alsof dat morgen allemaal is weggelopen

6 september was zo'n dag. Vrijdag, iedereen drukt zich van kantoor en we hebben zomaar ZZW 5bft staan. Met enig app verkeer was ik om: Ik ga een middagje bij mijn eigen cluppie knallen met mijn slalom spulletjes.

Als je vrienden wilmaken moet je met goed weer de club open doen. Ariane, Bas, Edzo, Kees en later ook Pim nog waren present om dit cadeautje uit te pakken.

Ariane op de Techno

Kai ging royaal  aan de maat met 7.8, totdat de pees van zijn mastvoet meerdelig werd. Door een vervangende mastvoet langs te brengen kon een lange wandeling worden voorkomen, maar na zo'n partijtje zwemmen is de energie wel op. Ariane ging lekker, met de 5.5 al was een maatje kleiner ook  goed geweest. Kees was wat voorzichtiger en ging in de vlagen goed, al was het tussen de vlagen wel een beetje dobberen. Voor Bas was 5 Bft met 5.5 misschien wat enthousiast, voor zijn derde surfsessie, ever.

Zelf stond ik voor het eerst in tijden weer eens full power aan mijn 7.5 Koncept te trekken. Voortdurend balancerend op het randje van controle over het setje en op de grens van wat ik nog durf te doen om harder te gaan. Stiekem sparren met Edzo die een met een kleiner zeil op een grotere plank  stond en zich helemaal niet gek liet maken door de bakken wind.

Toen de batterijtjes echt helemaal leeg was konden we voldaan naar huis. Lekker revalideren op de bank.